Ik ben dol op gezellige huizen. Huizen waar vloeren, muren en plafonds de sfeer bepalen. Door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Als een schilderij ophangen overbodig is, dán zit je goed. Ik ben een ‘doe-het-veel-zelver’. Stucen, metselen, dakdekken, vloeren leggen, LOVE IT! Mijn huis staat regelmatig in woonmagazines. Voor Flagstone Nederland met een kort interview erbij, ik sta graag in hun prachtige blad:

INDUSTRIEEL MET BETON   “Aan de rand van het bos in een idyllisch Gelders dorpje vlakbij Elburg heeft Monique vorig jaar samen met Nico en twee honden, twee bijzondere rietgedekte huizen gekocht. De één bewonen zij zelf, de andere verhuurt Monique (Logeren in andere sferen www.sfeerlogeren.nl).

Monique woont deels in Nederland en in Frankrijk. Naast hun eigen bedrijf, de Nederlandse Vakopleiding voor Haptonomie (de wetenschap van het menselijk gevoelsleven) www.synergos.nl beheren zij en Nico ook nog in het hoogseizoen een eigen Bed & Breakfast in Frankrijk. Twee bezige bijen dus.

Monique wilde een bijzondere sfeer in haar landhuis en is daarbij op het idee van Natuursteenstrips gekomen. Het is karakteristiek gecombineerd met de mooie industriële lampen, welke zij zelf vanuit China heeft laten overkomen. Het idee van een kookeiland is door haar verder uitgewerkt en is een waar succes. Het eiland kent enkel de mooie gaspitten waaraan gekookt kan worden en voor de rest dient het als een ruime luxueuze tafel van 2 meter bij 2 meter waar gegeten en gewerkt kan worden. Met gemak kunnen hier tien mensen uitgenodigd worden, gezellig aan de heerlijke comfortabele zitbanken die perfect op hoogte zijn. Dineren terwijl de man of vrouw des huizes kookt en gezellig samen een wijntje drinken, ligt dus zeer voor de hand.

Het ontwerp van de keuken is door Monique goed uitgedacht. Het kookeiland is gemaakt van hout, zelf gestort beton en Natuursteenstrips. De kennis en techniek voor het zelf beton stucen heeft Monique opgedaan bij Keyl Beton style (bijzondere betonstuc). Astrid van Keyl Beton heeft haar weer voor de Natuursteenstrips naar onze showroom doorverwezen. Uiteindelijk heeft Monique gekozen voor de Natuursteenstrips Rustiek Kwartsiet en heeft dat zelf geplaatst. De Natuursteenstrips heeft Monique terug laten terugkomen in het toilet beneden en de badkamer boven om een optimale eenheid te realiseren. Voor de toiletdeur heeft Monique gekozen voor pure eikenhouten planken en die grof aan elkaar gezet. Hiermee is een ruige roldeur gemaakt die opengeschoven kan worden.

Monique is met recht trots op wat zij heeft gemaakt. Het interview heeft ook iets langer geduurd dan normaal. Het was gewoon te gezellig daar!